NTEX förvärvar Scanroad i Sverige och Frankrike

Publicerad tors, 06/03/2021 - 20:37

Transport- och logistikbolaget NTEX fortsätter sin expansionsresa genom att köpa Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike. Förvärven är bolagets åttonde och nionde sedan 2017.

Den 1 juni 2021 blev transport- och speditörbolagen Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike en del av NTEX, ett av Sveriges största privatägda transport- och logistikföretag. Affären innebär att NTEX tar strategiskt viktiga marknadsandelar i Frankrike och Belgien, skriver NTEX i ett pressmedelande och nämner också att representationen på plats innebär att bolaget kan erbjuda kunder ett ännu effektivare och bredare tjänsteutbud.

–  Scanroad är ett bolag med gott renommé och väletablerade kontakter. Jag är mycket glad att kunna välkomna dem till NTEX-familjen som nu är ett av de absolut största svenska transportbolagen på den franska och belgiska marknaden, säger NTEX grundare och vd Thomas Ström.

Scanroad erbjuder bland annat väg- och intermodala transporttjänster, SECU-trafik och terminal- och lagerhållningstjänster. I samband med förvärvet tar Thomas Ström över rollen som vd för Scanroad Sverige och Joseph Chérian fortsätter sitt arbete inom bolaget, stationerad i Frankrike för att utveckla trafiken till Skandinavien. Franz Durot fortsätter som vd i dotterbolaget Scanroad Frankrike som ändrar namn till NTEX.

Scanroad Sverige grundades i Göteborg 1996 och har sedan starten främst fokuserat på transporter mellan Norden, Frankrike och Belgien. Sverigeorganisationen har idag 12 medarbetare och en årsomsättning på cirka 150 miljoner kronor. Det franska bolaget omsätter cirka 75 miljoner kronor och verkar från Lille i norra Frankrike. På kontoret, terminalen i Lille samt som chaufförer arbetar sammanlagt 16 anställda.

NTEX omsätter drygt 2 miljarder kronor och har nära 600 anställda.

Thomas Ström, vd på NTEX, är i förvärvstagen.