NTEX får ny HR-chef

Publicerad ons, 06/02/2021 - 10:19

Transportföretaget NTEX har renodlat sin HR-funktion genom att anställa en ny HR-ansvarig. Camilla Hultkrantz ska nu driva personalfrågorna och arbetet kring företagskulturen i ett allt mer  globalt inriktat NTEX. Hon kommer senast från Toyota Material Handling Logistics Solutions.

– Jag har hört otroligt mycket gott om NTEX genom åren och här finns verkligen en positiv energi, tydlig entreprenörsanda och lyhördhet för kundernas behov. NTEX har en fin företagskultur som jag ser fram emot att arbeta med och det känns väldigt bra att nu vara en del av detta team, säger Camilla Hultkrantz.

Camilla har närmare 25 års erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete, bland annat från speditions- och logistikföretag som Schenker, Kuehne + Nagel och Panalpina. Närmast kommer hon från Toyota Material Handling Logistics Solutions. 

NTEX kvalitetschef Peter Åberg, som tidigare haft HR som en del av sitt uppdrag, fortsätter arbetet med ISO- och tullfrågor och kommer att stötta Camilla Hultkrantz i det arbete som Camilla nu ska driva vidare.

– Det har nu blivit dags att ta ett större grepp om HR-frågorna. Camilla har stor erfarenhet av denna typ av arbete från globala bolag och jag ser fram emot NTEX vidare utveckling tillsammans med henne, säger NTEX vd Thomas Ström. 

NTEX är ett av Sveriges största privata företag i transportsektorn, omsätter över två miljarder kronor och har i dagsläget omkring 600 medarbetare i åtta europeiska länder. Som HR-chef kommer Camilla tillsammans med företagsledningen att leda marknadernas gemensamma arbete inom personalfrågor och företagskultur.

Camilla tillträdde rollen som NTEX globala HR-chef i maj.

Camilla Hultkrantz ta arbetet med personalfrågor och företagskultur vidare i NTEX.