NTEX får ny ekonomichef

Publicerad tors, 09/14/2023 - 17:21

Logistikkoncernen NTEX har fått en ny ekonomichef. Mikael Carlbom, som tillträdde som ”Group CFO” för en vecka sedan, vill bidra till framgången genom att kombinera entreprenörsandan i företaget med strukturer från storbolagsvärlden. 

– Jag har varit här en vecka och känner redan av det oerhörda driv som finns i organisationen. Kan vi kombinera den mentaliteten med det som är bra i större företag kan vi ta riktigt spännande steg, säger Mikael Carlbom i ett pressmeddelande.

Carlbom tog sina första steg i transportbranschen när han gjorde praktik i åttonde klass. Därefter har han – bortsett från studieåren – blivit kvar.

Mikael Carlbom hoppas att hans erfarenheter från stora bolag ska komma NTEX till del. Han har både varit med och förvärvat bolag och arbetat på företag som köpts upp. Det har gett lärdomar som han tror kan vara användbara för NTEX fortsatta expansionsresa.

– Jag ser mig som en sparringpartner till den kommersiella organisationen och produktorganisationen. Min ambition är att vi ska arbeta jättenära varandra och att vi som ekonomifunktion ska bidra till nya affärer och kvalitet i leveranserna.

NTEX vd, Thomas Ström, har också stora förhoppningar på Mikael Carlbom.

– Hans gedigna ekonomiska kompetens i kombination med djup branschförståelse gör honom användbar på flera sätt för oss, konstaterar Thomas Ström.

Mikael Carlbom, ny CFO på NTEX.