NTEX bygger nytt i Göteborg

Publicerad fre, 07/02/2021 - 08:32

Transport- och logistikföretaget NTEX ska bygga nya lokaler i Göteborg.
– Med dessa lokaler kan vi erbjuda än bättre hantering av godsflöden till och från Göteborg, både inrikes och utrikes, säger NTEX vd Thomas Ström.

NTEX har skrivit avtal med fastighetsbolaget Platzer om en ny logistikbyggnad i Torslanda. Terminal- och lagerbyggnaden blir närmare 14 000 kvadratmeter stor och här ska NTEX erbjuda både lagerhantering och crossdocking (omlastning av inkommande transporter direkt på utgående transporter).

– Det här är tjänster som vi erbjuder redan idag men på olika platser i Göteborg. NTEX Inrikes har en terminal och NTEX AB en annan. På detta sätt samlar vi flödena och skapar dessutom utrymme för ännu fler kunder och deras gods, säger NTEX grundare och vd Thomas Ström.

NTEX hanterar stora mängder gods via hamnen och förutom storleken på lokalerna har ytan omkring varit en viktig del i jakten på den perfekta platsen för de nya terminal- och lagerlokalerna.

– Vi har letat efter lokaler en längre tid och är mycket nöjda över samarbetet med Platzer. Det är svårt att få tag på denna typ av ytor i Göteborg men här får vi en ny, modern och strategiskt placerad lokal med utrymme för såväl stora godsvolymer som trailertrafik, säger Thomas Ström.

Byggnaden kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och hyresavtalet är på 10 år och har en grön bilaga som innebär att parterna samarbetar för att minska sin miljöpåverkan. Byggnationen startar i höst och inflyttningen är planerad till april 2023.

Så här kan NTEX nya lokaler i Torslanda utanför Göteborg komma att se ut. Bild: Platzer