Nordberghs Åkeri öppnar terminal i Västerås


Publicerad mån, 04/15/2019 - 11:11

Ett av Sveriges större åkerier inom tempererade transporter – Hjärnarp-baserade Tommy Nordberghs Åkeri – har öppnat en ny terminal i Västerås. 

Terminalen har en invändig yta på drygt 2 000 kvadratmeter och Tommy Nordberghs Åkeri hyr terminalen sedan 1 januari i år.

-Terminalen är strategiskt belägen nära Icas logistikanläggning och andra större grossister, säger Jonas Råstedt, vd i Tommy Nordbergh Åkeri till Svensk Åkeritidning. Västerås har dessutom ett strategiskt läge för vår framtida utveckling och kommer att vara en hörnsten i vår verksamhet.


Utöver omlastning, terminalhantering och lagring av gods som fraktas på Tommy Nordberghs Åkeris egna och kontrakterade lastbilar/åkerier kommer terminalen även att användas för Tempcons nätverk.

Dessutom erbjuder Tommy Nordberghs Åkeri omlastning, omex, lagring och viss distribution även för andra åkerier, speditörer och varuägare. 

Tommy Nordberghs Åkeri, med Tempcon Group som huvudägare, är ett av Sveriges större åkerier som bedriver transporter och utför logistiktjänster av tempererat gods. 

Tommy Nordberghs Åkeri har för närvarande 170 lastbilsekipage och närmare 400 anställda.
Bolagets huvudkontor är beläget i Hjärnarp, med platskontor och terminaler i Mjölby, Mariestad och Västerås.