Mercedes-Benz i topp bland generalagenter

Publicerad mån, 05/18/2020 - 09:54

GA-enkäten mäter årligen vad landets bilåterförsäljare anser om sina märkens generalagenter. För tre år sedan infördes en särskild klass för lastbilar i enkäten och när årets resultat nu publiceras står det klart att Mercedes-Benz vunnit för tredje året i rad.

- Jag är väldigt stolt över detta, säger Jens Tittel som är lastbilschef för Mercedes-Benz i Sverige. Att vinna tre gånger av tre möjliga är ett fantastiskt betyg och ett bevis på att vi jobbar bra tillsammans. Hela vägen från huvudkontoret i Malmö ända ut till de lokala verkstäderna och säljarna. Allt handlar ju om att både våra återförsäljare och deras slutkunder, känner att vi är lyhörda för vad de tänker och tycker.

I 2020 års enkät hade Mercedes-Benz liksom tidigare år mycket bra betyg i nästan samtliga bedömda kategorier. Den största uppgången skedde på service och reservdelar.

- Att få toppbetyg i just de kategorierna känns väldigt bra, säger Jens Tittel. Det visar på att våra satsningar inom området ger resultat. Vi har jobbat hårt med att förstärka vårt service-erbjudande och förbättra tillgängligheten på reservdelar och nu får vi kvitto på att det märks hela vägen ut i återförsäljarledet.

GA Enkäten genomförs av Motorbranschens Riksförbund i två kategorier: Personbilar/Transportbilar och Tunga Lastbilar. Personbilsenkäten har genomförts 25 gånger och för lastbilar är 2020 tredje året. I undersökningen får återförsäljarna över 100 olika frågor där de ska ge sina generalagenter specifika betyg i varje.