Martin & Servera beställer fler ellastbilar

Publicerad tors, 09/23/2021 - 22:31

Martin & Servera Logistik har beställt sex elfordon för tung fordonstrafik från Volvo Lastvagnar. Det är Volvos enskilt största affär inom tunga eldrivna fordon någonsin i Sverige och innebär att restauranggrossisten får en av landets största elfordonsflottor för tung trafik. 

Den första elektriska lastbilen från Volvo Lastvagnar tas i drift inom kort och ska användas för distribution i Stockholm. Bakgrunden är en ökad efterfrågan från kunder i både privat och offentlig sektor på hållbara leveranser. Nu har Martin & Servera beställt ytterligare fem elfordon.

– Det som är intressant är att det ger Martin & Servera stora möjligheter att också optimera transporterna genom att våra tysta, utsläppsfria fordon kan användas dygnet runt, säger Johan Selvén, försäljningschef på Volvo Lastvagnar Sverige.

Hållbara leveranser handlar inte bara om vilket bränsle som används. Även produktionen av fordon har en stor påverkan på klimatet. Dessutom innebär förstås ett bättre utnyttjande av fordonen lägre kostnader.

– Vår ambition är att minska det totala antalet fordon. Därför vill vi att de tystgående, eldrivna och utsläppsfria lastbilarna ska användas i flera skift, säger Stefan Bergström Hedmark, vd på Martin & Servera Logistik. 

För Martin & Servera Logistik betyder det att fler kunder behöver ta emot varor under eftermiddagar, kvällar och nätter. Stefan Bergström Hedmark säger också att Volvo har dialoger med fler kunder som är intresserade av bolagets ellastbilar och är beredda att ta emot varor under dygnets alla timmar.

Martin & Servera tar med sina sex ellastbilar en ledande position i elektrifiering av godstransporter.