Logistikföretaget Girteka köper 2 000 Volvolastbilar

Publicerad ons, 02/17/2021 - 10:36

Girteka Logistics, ett av Europas största logistikföretag, investerar i hela 2 000 Volvo FH-lastbilar av den senaste generationen. Ökad säkerhet, förbättrad förarkomfort och minskad bränsleförbrukning är några av de förväntade vinsterna med den massiva uppdateringen av fordonsflottan.

Girteka Logistics, baserat i Litauen, har 15 000 lastbilsförare och 8 000 lastbilar, med omfattande verksamhet i Europa och Ryssland. 

Enligt företaget är prioriteringar inom bränsleeffektivitet, säkerhet, förarkomfort och servicenätverk några av de främsta orsakerna bakom beslutet att investera i 2 000 nya Volvo FH-lastbilar.

– Den nya modellen förenar tillförlitlighet med hög bränsleeffektivitet, samtidigt som den erbjuder förarna en väldigt bra arbetsmiljö. Med investeringen kommer vi att bidra till ökad säkerhet på vägarna, men också lägre utsläpp tack vare den enastående bränsleeffektiviteten. Vi är väldigt glada över att samverka med Volvo Lastvagnar på resan mot noll olyckor och minskad miljöpåverkan, säger Edvardas Liachovičius, vd för Girteka Logistics.

Bland uppdateringarna i nya Volvo FH finns ett nytt förargränssnitt och förbättrad bränsleeffektivitet. Som tillval märks adaptiva helljusstrålkastare för ökad säkerhet. Utöver detta finns en uppdaterad version av Volvo FH med I-Save som kombinerar en extra bränslesnål motor med avancerad teknik för minskad bränsleförbrukning. Av de 2 000 lastbilar som Girteka har beställ kommer en stor del att vara I-Save-lastbilar.

Girteka Logistics ser jätteinvesteringen som en logisk fortsättning på en utmärkt femtonårig relation mellan bolagen. Företaget har genom åren finansierat de flesta av sina Volvolastbilar med hjälp av Volvo Financial Services. Majoriteten av de 2 000 lastbilarna som ingår i affären kommer att följa samma mönster. 

Produktionen av Volvo Lastvagnars nya tunga modellserie kommer att starta i mars 2021 och lastbilarna kommer att levereras till Girteka Logistics under resten av året.

Litauiska Girteka Logistics har investerat i 2 000 nya Volvo FH.