Lindome Flyttningsbyrå i framkant med ISO 9001

Publicerad tors, 07/23/2020 - 11:46

Lindome Flyttningsbyrå har nu blivit kvalitetscertifierat enligt ISO 9001. Därmed ligger bolaget i framkant inom flyttbranschen med denna kvalitetsstämpel.

Lindome Flytt

- I kombination med att vi sedan tidigare är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och att vi tidigare i år anslöt till uppdaterade Fair Transport har vi nu en konkurrensfördel och kan tydligt visa att vi erbjuder seriösa transporter, säger Erik Vilhelmsson, arbetande styrelseordförande i Lindome Flyttningsbyrå till Svensk Åkeritidning. Det är Birgitta Vilhelmsson hos oss som har ansvarat för arbetet med att få klart certifieringen enligt ISO 9001.

Lindome Flyttningsbyrå är ett genuint familjeföretag som ägs av Magnus Berggren och hans fru Viktoria, samt av Magnus svärföräldrar Erik och Birgitta Vilhelmsson. Samtliga fyra personer är verksamma i det välskötta flyttföretaget. Erik Vilhelmsson var tidigare vd, men för några år sedan tog Magnus över som vd och Erik är sedan dess arbetande styrelseordförande.

- Personalen, kompetensen och den mångåriga erfarenheten av flyttbranschen är tveklöst några av bolagets främsta styrkor, säger Erik Vilhelmsson.

Erik Vilhelmsson ser ett ökat intresse att använda seriösa och erfarna flyttbolag bland både privata och offentliga större beställare av flyttjänster.

- Den utvecklingen är naturligtvis mycket glädjande, säger han. Det vi skulle önska är att tjänstemän inom främst den offentliga sektorn som upphandlar flyttjänster blir ännu mer pålästa när det gäller att kunna skilja mellan seriösa och oseriösa anbud i samband med upphandlingar. Det finns dessutom kommuner som tar åt sig flyttjobb för att, i all välvilja, erbjuda personer sysselsättning. Men det innebär ju samtidigt att kommunen indirekt tar jobb från redan etablerade och seriösa företag. Här kommer både Fair Transport och vår kvalitetscertifiering enligt ISO 9001 att spela en betydande roll för att kunna påvisa skillnaderna mellan seriösa och oseriösa aktörer.

Med 17 anställda och en fordonsflotta på 3 tunga och 3 lätta lastbilar ingår det i Lindome Flyttningsbyrås affärsidé att vara seriösa och pålitliga. God service och kvalitet ska genomsyra verksamheten och arbetet ska bidra till en hållbar flyttbransch. 

Utöver flyttningar är Lindome Flyttningsbyrå även verksamt med lagring, terminalhantering och bohagsmagasinering. Bolaget disponerar över ändamålsenlig tempererad lager- och terminalyta på 1 700 kvadratmeter. Denna yta finns i direkt anslutning till bolagets kontor på Flöjelbergsgatan i Mölndal.

I viss utsträckning utför Lindome Flyttningsbyrå även flyttningar och transporter till andra delar av Sverige och till andra länder.

- Lindome Flyttningsbyrå är medlem i SMF – Sveriges Möbeltransportörers Förening – vilket är en styrka när det gäller att samarbeta med andra seriösa flyttbolag på andra orter, säger Erik Vilhelmsson.

Lindome Flyttningsbyrå startades 1974 av Erik och Birgitta Vilhelmsson. Företaget startade i liten skala med kontor i bostaden. 1992 blev det flytt till lokaler i Mölnlycke där bolaget drev sin verksamhet fram till 1998 då man flyttade till Lindome i en delägd anläggning. Då bolaget 2006 behövde större lokaler, samt vill komma närmare sina kunder, flyttade företaget till Flöjelbergsgatan i Mölndal.

För drygt två år sedan renodlade Lindome Flyttningsbyrå sin verksamhet till att främst vara verksam med flyttningar, lagring, magasinering och logistiktjänster.

Bolaget, som i dag har god lönsamhet, har sedan dess ökat sin omsättning – från cirka 9,6 miljoner kronor 2014 till cirka 17 miljoner kronor 2019.