Lidl får ny logistikchef

Publicerad tors, 11/18/2021 - 10:44

Lidl Sverige internrekryterar Anna Pärsdotter till ny logistikchef. På listan över utmaningar i den nya rollen står fortsatt elektrifiering av fordonsflottan och att höja den redan höga fyllnadsgraden.

Anna Pärsdotter började på Lidl som trainee på företagets logistikavdelning våren 2017 och har under de senaste åren haft en rad olika chefspositioner på företaget, skriver företaget i ett pressmeddelande. Nu axlar hon rollen som logistikchef för Lidl Sverige och ska fortsätta utveckla logistiknätet.

– Det kommer att krävas hårt arbete på flera fronter inom logistikkedjan för att bland annat öka den redan höga fyllnadsgraden i transporterna på 94 procent. Här kommer bland annat vårt fokus på elektrifiering av flottan att intensifieras, säger Anna Pärsdotter.

I dagsläget har Lidl en elektrifierad lastbil i trafik. Den rullar 324 km per dag och levererar dagligen till fem butiker i Stockholmsregionen. Med mer elektriska transporter i kombination med nya lösningar för samarbete, planering och digitalisering de räknar Anna Pärsdotter med att kunna minska både kostnader och miljöpåverkan.

Anna Pärsdotter, ny som logistikchef på Lidl.