Leja-Gruppen utser ny vd

Publicerad ons, 11/13/2019 - 10:38

Den 6 januari 2020 tillträder Johan Olsson som ny vd för bolagen inom Leja-gruppen som har sitt säte på Ekerö väster om Stockholm.

Johan har varit ledamot i Lejas styrelse sedan 2018 och har därmed god insikt i verksamheten. Johan har mångårig erfarenhet av försäljning och marknadsföring, de senaste sex åren har han varit företags- och koncernmärkeschef för Hedin Bil. Dessförinnan var han vd för Mercedes-Benz personbilsdivision för både den svenska och den danska marknaden. Johan har också en jur. kand. från Stockholms universitet. 


Johan Olsson Leja

- Under den tid jag haft förmånen att sitta i Lejas styrelse har jag fått en bra inblick i verksamheten och kan konstatera att Leja-gruppen är en mycket välorganiserad och välskött företagsgrupp som står på stadiga fundament, säger Johan Olsson. I och med detta ser jag en enorm potential att tillsammans med Lejas duktiga och dedikerade medarbetare, med fokus på försäljning, öka gruppens tillväxt i en lukrativ marknad.

Johan Olsson efterträder Ingemar Holmen som vd för Leja-Gruppen.

Leja-Gruppen består av flera bolag inom schakt, transport och entreprenad samt fastigheter. De tre bolag som bedriver entreprenad, schakt och transport inom Leja-Gruppen är Leja Schakt & Transport, Leja Entreprenad och Leja Åkeri. Koncernens huvudkontor finns på Ekerö i västra Stockholm.

Omsättningen i Leja-Gruppen uppgick 2018 till 177 miljoner kronor.