Kilafors och Bergs Fegen fördjupar samarbete

Publicerad mån, 09/14/2020 - 22:21

Kilafors Industri fördjupar nu sitt samarbete. Med Bergs Fegen. De två aktörerna vill öka tillgängligheten för Sveriges skogsåkare och säkerställa att de får den support och de lösningar som behövs för ett framgångsrikt yrkesutövande.

Kilafors Industri är Sveriges största leverantör av tunga släpvagnar och påbyggnader.

Samarbetet mellan Kilafors Industri och Bergs Fegen är ömsesidigt, med fördelar för skogsåkare i såväl de norra som de södra delarna av Sverige. Kunder i södra Sverige kan hämta ut sitt nybyggda Kilafors-släp på Bergs Fegen och få det anpassat till den egna lastbilen. Första service, garantiärenden och löpande underhåll utförs på Kilafors auktoriserade verkstad i Fegen. Och rundvirkesåkare i norra Sverige kan få sina Fegen-reden med eller utan kran monterat och leveransklart för avhämtning i Kilafors. Service av kran och rede utförs på, av Fegen auktoriserad, verkstad mitt i Hälsingland.

- För oss är det viktigt att svenska skogsåkare har tillgång till byggnationer av hög kvalitet och med finish in i minsta detalj, säger Robert Lanned, vd för Bergs Fegen. Genom vårt fördjupade samarbete med Sveriges största släpvagnstillverkare säkerställer vi funktion och tillgänglighet, oavsett geografin. Detta är en suverän lösning för att erbjuda komplett ekipage.

Carina Jakobsson, vd för Kilafors Industrier, framhåller att ambitionen är att den höga servicenivån och den innovativa ådran hos Bergs Fegen kombinerad med en lång tradition av beprövade konstruktioner i Kilafors ska leda fram till nya lösningar som kommer deras åkare tillgodo.

 - I och med det här utökade samarbetet blir också både vi och Fegen mer kompletta partners till våra återförsäljare när det gäller affärer i hela skogssegmentet, säger hon. 

Om Kilafors Industri

Kilafors grundades 1960 och är Sveriges största tillverkare av chassier för lastbilssläp samt påbyggnad för lastbil och släp. Kilafors Industri ingår i Translink Gruppen, ett integrerat nätverk av utvecklingsorienterade fabrikat och tjänster för tunga industriella transporter.

 

Om Bergs Fegen

Bergs Fegen grundades 1918. Under sin 100-åriga historia är det endast den tredje ägargenerationen som styr bolaget idag. Bergs Fegen är en av de största timmerbilspåbyggarna som även är leverantör till Scania Komplett, Volvo Nyckelfärdig och Mercedes Startklar. Företaget tillverkar också timmerkranar med egna anpassade styrsystem och kranhytt med hög kvalitet och funktionalitet till konkurrenskraftiga priser.