KB Components omstrukturerar sin tillverkning i Europa

Publicerad fre, 11/20/2020 - 09:16

KB Components, som bland annat är leverantör av komponenter och system till den tunga fordonsindustrin, planerar att stänga sin tillverkningsenhet i Anderstorp och flytta produktionen till övriga enheter inom koncernen.

Åtgärden kommer som en följd av minskade volymer från ett antal industrikunder och är en del av koncernens arbete med att öka beläggningsgraden i sina produktionsanläggningar och möta kundernas krav på kontinuerliga produktivitetsförbättringar.

– Att tvingas stänga anläggningar och varsla medarbetare om uppsägning är alltid förenat med sorg. Samtidigt måste vi anpassa oss till marknaden och kan konstatera att det idag finns en överkapacitet inom formsprutning i Sverige och att industrin över tid måste anpassa utbudet efter efterfrågan, säger Lars Holtskog, vice vd för KB Components.

Efter nedläggningen, som beräknas slutföras under 2021, kommer KB Components att driva sin verksamhet från sju anläggningar belägna i Gislaved och Örkelljunga i Sverige, Kaunas i Litauen, Zilina i Slovakien, Wuxi i Kina, Puebla i Mexico samt Windsor i Canada.