Jörgen Magnusson blir ny vd för EB Road Cargo

Publicerad tors, 02/14/2019 - 18:37

Styrelsen i EB Road Cargo har utsett Jörgen Magnusson till vd i bolaget, som är ett av landets större privatägda åkerier som bedriver inrikes godstrafik med lastbil.

Jörgen Magnusson.

Jörgen Magnusson, som tillträder sin nya tjänst i slutet av april i år, har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom transport- och logistikbranschen. Han inledde sin yrkesbana på dåvarande ASG i Västberga i södra Stockholm i slutet av 1980-talet. Jörgen kommer närmast från JF Hillebrand Logistics (tidigare Lagena), där han är vd sedan några år. Innan dess var han från 2014 vd för Freja Transport & Logistics svenska verksamhet. Tidigare har Jörgen haft chefsbefattningar inom dåvarande Nils Hansson Logistics, Transfargo och Italienexpressen/Globex.


Jörgen Magnusson är 56 år, gift och bor i Huddinge.


EB Road Cargos styrelseordförande Niklas Reinholdt har under en tid fungerat som arbetande styrelseordförande tillsammans med bolagets tillförordnade vd Lars Gunnar Nilsson. När Jörgen Magnusson tillträder som vd i slutet av april kommer Niklas Reinholdt att koncentrera sig på rollen som traditionell styrelseordförande.


EB Road Cargo är ett av Sveriges större åkerier som bedriver inrikes godstrafik med lastbil.


EB Road Cargo bildades 2016 då EB Gruppen i Oskarshamn förvärvade aktiemajoriteten i Road Cargo Sweden.


EB Road Cargo koncernens årsomsättning uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Bolaget har 200 lastbilar och bedriver verksamhet med kontor och terminaler på 12 platser i Sverige. Huvudkontoret är beläget i Jordbro i södra Stockholm.


EB Road Cargo bedriver dels omfattande trafik för DHL Freight, dels omfattande transporter för egna direktkunder.


Uppdragen för DHL Freight omfattar dels krets- och lokaltrafik, dels fjärrtrafik på ett flertal linjer.