Jonas Ankarberg blir HR-ansvarig på Abbekås Åkeri

Publicerad mån, 11/04/2019 - 10:17

Abbekås Åkeri har rekryterat Jonas Ankarberg till befattningen som HR-ansvarig i bolaget. Jonas är ett välkänt namn i åkeribranschen i Skåne och kommer närmast från Transportarbetareförbundet Avdelning 12 i Malmö där han varit anställd sedan 2002. 

Abbekås Åkeri

- Abbekås Åkeri befinner sig just nu i en fas där vi behöver stärka upp kunskapen om bland annat personalfrågor, säger Mikael Nilsson, vice vd och operativt ansvarig för verksamheten till Svensk Åkeritidning. Det handlar om allt från att skapa rutiner för alla våra anställda till att fortsätta utveckla vårt starka varumärke inom livsmedelstransporter. Vi är trots allt drygt 100 anställda.

Abbekås Åkeri, som startades 1968, är ett familjeföretag som ägs av Per-Anders Andersson med familj. Företaget är beläget i Staffanstorp och har i nuläget drygt 50 egna lastbilsekipage för tempererade transporter. Företaget bedriver linjetrafik mellan Skåne och Stockholm, Västerås, Östergötland och Göteborg med avgångar 7 dagar per vecka. Abbekås Åkeri trafikerar dessutom regelbundet Örebro, övriga Mälardalen samt Småland.

Abbekås Åkeri bedriver även omfattande lager- och terminalverksamhet genom en modern lageranläggning för både tempererat gods och torrgods.

Omsättningen för Abbekås Åkeri uppgick det brutna räkenskapsåret 2018 – 2019 (1 september – 31 augusti) cirka 160 miljoner kronor och bolaget redovisade ett resultat efter finansnetto på 5,3 miljoner kronor.