Johan Borglin blir ny vd i GP-Last


Publicerad tors, 02/14/2019 - 13:04

Styrelsen i GP-Last har utsett Johan Borglin till ny vd. Johan tillträder sin nya befattning den 15 april i år. Johan Borglin efterträder Mikael Nilsson som vd i GP-Last. Mikael Nilsson går vidare till Abbekås Åkeri i Malmö och befattningen som vice vd.

Johan Borglin.

Johan har de senaste åren arbetat inom Stena Recycling och Stena Stål med fokus på att utveckla och förändra verksamheter med målet att skapa lönsamma och väl fungerande enheter.
Innan Johan tillträde hos Stena var han under en treårsperiod vd i Malmö-baserade Akkafrakt.

Johan Borglin är 53 år, gift och har två barn. Han är utbildad civilingenjör vid Lunds Tekniska Högskola.

GP-Last med huvudkontor och terminal i Malmö, samt med platskontor och terminal i Stockholm, ägs av BTF som är transportörförening för de åkerier i Sverige som bedriver inrikestrafik för DB Schenker.

GP-Last, med ett 50-tal lastbilar och cirka 130 anställda, redovisade en omsättning för 2017 på drygt 140 miljoner kronor.

Bolaget är ett av de större åkerierna som bedriver inrikestrafik för DB Schenker.


GP-Last är transportör för DB Schenker på linjerna Malmö – Stockholm, Malmö – Visby och Malmö – Kristianstad. I Malmö bedriver GP-Last även hämtnings- och distributionstrafik för DB Schenker.

Linjetrafiken mellan Malmö och Visby bedrivs i samarbete med Gotlands Bilfrakt.


GP-Last bedriver även lagerverksamhet från en modern anläggning och bolaget förfogar även över en tvätthall anpassad för lastbilar.