JF Hillebrand/XSAM i stor upphandling

Publicerad tors, 04/01/2021 - 09:34

JF Hillebrand/XSAM genomför en upphandling av inrikes fjärrtransporter under våren, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

JF Hillebrand Logistics AB är en av världens ledande aktörer inom dryckeslogistik. Företaget är verksamt med eget lager i Jordbro utanför Stockholm. JF Hillebrand Logistics AB sköter infrakt, tulltjänster, lagerhållning, plock och pack samt distribution åt sina kunder som huvudsakligen är importörer av vin och sprit. Mottagarna är Systembolagets butiker, restauranger och hotell samt grossister.

JF Hillebrand Logistics AB division XSAM upphandlar distributionstjänster och samordnar distributionen med varor från andra aktörer på marknaden, för att uppnå en så hög effektivitet och servicenivå som möjligt med kvalitet, kostnad, effektivitet, kontroll och miljö som ledord. Fjärrtransporterna från Jordbro och Halmstad till 19 olika cross-dock-terminaler (XD) strategiskt spridda över landet är en mycket viktig del i XSAM:s transportstruktur. Varje dag fraktas över 2 000 pallar från Jordbro. Korta ledtider och krav på hög leveransprecision både vid hämtning och lämning karakteriserar uppdraget och JF Hillebrand går nu ut i en omfattande upphandling av dessa fjärrtransportlinjer.

Hållbarhet och miljöfokus är aspekter som kommer att väga tungt vid upphandlingen, enligt företget.

– Ambitionen är att ständigt ta nya steg mot en fossilfri transport, vilket också är ett viktigt krav från XSAM:s kunder, säger Jens Boström, vd för JF Hillebrand i Sverige.

 

För mer information, kontakta:

Jens Boström, vd Hillebrand, j.bostrom@Hillebrand.com