Italienskt transportföretag köper 1 000 Volvo FH-lastbilar

Publicerad tors, 02/04/2021 - 15:20

Lannutti Group, ett italienskt transport- och logistikföretag, har beställt hela 1 000 nya Volvo FH-lastbilar med Volvos senaste bränslebesparande teknologi I-Save.

Lannutti Group är verksamma i åtta olika europeiska länder med en flotta på 1 800 lastbilar. Företagets beslut att investera i 1 000 nya Volvo FH-lastbilar togs efter ett heltäckande ettårigt bränsletest, där Volvo FH med I-Save jämfördes med andra lastbilsmärken i en blandad flotta. Resultatet blev en bränsleminskning på 10 procent jämfört med en motsvarande standardlastbil (Volvo FH Euro-6 step C).

– Principen vi följer när vi förnyar vår flotta på Lannutti Group är att prioritera fordon med låga utsläpp. Utöver pålitlighet, är de viktigaste faktorerna för oss att hålla nere fordonens vikt för att kunna ha en hög lastvikt, och att hålla bränsleförbrukningen till ett minimum. Efter den positiva testperioden, beslöt vi oss för att alla nya Volvolastbilar skulle bli I-Save-lastbilar, berättar Valter Lannutti, koncernchef på Lannutti Group. 

I-Save-versionen av Volvo FH kombinerar en extra bränsleeffektiv motor med bränslebesparande egenskaper. Lastbilen är även utrustad med extra säkerhetsfunktioner, som filbytesassistans och uppmärksamhetsassistans, vilket ska hjälpa till att undvika olyckor. 

– Vi kompromissar inte med säkerheten. Det är viktigt att erbjuda våra förare en säker och bekväm arbetsplats, men det är också ett sätt att garantera våra leveranser. Lyckligtvis är de flesta av de olyckor som sker bara mindre skador. Men lastbilarna behöver ofta repareras och det är kostsamt när en lastbil står stilla. Sammantaget så tycker jag att extra säkerhetssystem är en bra investering, säger Valter Lannutti.

De tusen exemplaren av Volvo FH kommer att levereras till Lannutti under 2021 och 2022.

1 000 nya lastbilar ska levereras till Lannutti under de kommande två åren. Foto: Volvo