Ica öppnar e-handelslager i Göteborg

Publicerad tors, 04/11/2019 - 21:22

Bättre service och nyanställningar när ICA öppnar e-handelslager i Göteborg.

Ica Sverige bygger i samarbete med NCC ett 17 000 kvadratmeter stort e-handelslager vid Arendalsvägen i Göteborg. Lagret kommer att förse Ica-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan.

När lagret öppnar, vilket beräknas ske i slutet av 2020 kommer det att ha cirka 100 – 150 anställda, men på sikt kan det bli över 500 personer.

Ica startade e-handel under 2015 och har sedan dess blivit den största aktören inom e-handel med mat. Förra året öppnades ett e-handelslager i Stockholm för att serva ICA-butiker som vill ha hjälp med plock och leverans till sina e-handelskunder. I slutet av 2020 startar Ica motsvarande service i Göteborg.

- E-handeln växer snabbt i Göteborg och kunderna ställer högre krav på leveranser och sortiment, säger Anders Svensson, vd i Ica Sverige.. Många Ica-butiker runt Göteborg har gjort famgångsrika satsningar men volymerna har nu nått en nivå där det är enklare och mer effektivt för Ica-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager. Samtidigt kommer vi att kunna erbjuda bättre service till kund.

Lagret kommer att ha en totalyta på 17 000 kvadratmeter och är dimensionerad för att möta kommande volymökning. Leverans planeras att ske av Icas egen personal i anpassade leveransfordon för att säkerställa leveranskvalité och obruten kylkedja hela vägen till kund.