Hon är ny chef för Transportföretagens arbetsgivarservice

Publicerad mån, 12/17/2018 - 11:07

Annika Nordin har tillträtt som chef för arbetsgivarservice på Transportföretagen.

Annika Nordin, Transportföretagen.

- Vi är mycket glada över den kontinuitet och kompetens som rekryteringen av Annika innebär, säger Mattias Dahl, vd i Transportföretagen.

I början av december tillträdde Annika Nordin befattningen som chef för arbetsgivarservice på Transportföretagen. Annika har närmast varit enhetschef inom Transportföretagen. Förutom chefstjänsten kommer Annika kvarstå som förhandlingschef för Sveriges Bussföretag och biträdande förhandlingschef för Biltrafikens Arbetsgivareförbund.

Hon efterträder Anders Norberg som chef för arbetsgivarservice. Anders går i pension till sommaren. Han arbetar nu och fram till dess som förhandlingschef för Biltrafikens Arbetsgivareförbund.

- Det är fantastiskt kul att få ansvar över Transportföretagens arbetsgivarservice, säger Annika Nordin. Våra juridiska tjänster är navet i medlemskapet hos Transportföretagen och därför är det viktigt att nu fortsatt utveckla våra tjänster, expertis och kompetens för bästa möjliga medlemsnytta. Närmast i tid kommer vi bland annat att ta sats inför kommande avtalsår 2020 för konkurrenskraftiga kollektivavtal.

Transportföretagen verkar inom ett brett spektrum av arbetsgivarfrågor. Organisationen tecknar kollektivavtal och stöder våra medlemmar inom en rad olika områden, oavsett om det gäller juridiska tvister, fackliga förhandlingar eller arbetsmiljöfrågor. Dessutom är en av arbetsgivarservice viktigaste frågor branschens kompetensförsörjning.

- Vi är mycket glada över vår rekrytering av Annika Nordin som chef för arbetsgivarservice, säger Mattias Dahl. Det innebär kontinuitet för Transportföretagen genom att vi behåller och samtidigt utvecklar vår egna kompetens.