Henrik Nilsson ny vd för GN Transport


Publicerad ons, 11/06/2019 - 21:47

Den 1 november i år tillträdde Henrik Nilsson som ny vd för GN Transport med säte i Halmstad. Henrik tillhör andra generationen i familjeföretaget och efterträder Pelle Nilsson. 

Henrik Nilsson

- Jag ser väldigt mycket fram emot detta, säger Henrik Nilsson. Mitt största fokus har legat på kunder och våra affärer tillsammans med kunderna, även om jag varit operativ tillsammans med Pelle under en längre period. Jag känner mig därför redo att ta klivet och vi har en spännande resa framför oss där vi kommer fortsätta leverera kvalitet av våra tjänster, i kombination med digitalisering och hållbarhet.

Pelle Nilsson kommer vara kvar inom GN-koncernen då han fortsätter som vd för dotterbolaget GN Logistics. Han kommer även att fortsatt vara aktiv i styrelsen för GN Transport.

Henrik började jobba inom företaget 2011 och har sedan 2013 varit försäljningsansvarig. Liselott Nidesjö tar i samband med skiftet över den rollen.

Familjeföretaget GN Transport grundades 1986. Affärsidén är att vara ett nischföretag på transporter mellan Skandinavien – Frankrike och vice versa. Sedan 1999 erbjuder man express-leveranser till och från Frankrike, med tre dagliga avgångar från terminalen i Halmstad. GN Transport har under åren stått för en stadig tillväxt, där ett av huvudmålen är att fortsatt bibehålla högsta kvalitet och service gentemot kunderna – oavsett storlek. GN Transport har två helägda dotterbolag i Frankrike och Luxemburg, och så sent som april 2018 invigdes en nybyggd terminal i Luxemburg.
Utöver detta äger man även dotterbolaget GN Logistics som bedriver logistiktjänster, och de finns idag representerade i Halmstad och Stockholm. Idag pågår en nybyggnation av en ny logistikfastighet för GN Logistics. Fastigheten kommer att ligga i anslutning till GN Transports huvudkontor i Halmstad, och Pelle Nilsson kommer även fungera som ansvarig för detta. Byggnationen beräknas vara klar i maj 2020.