Havator satsar 600 miljoner på tillväxt

Publicerad fre, 11/26/2021 - 08:59

Havator, som erbjuder tjänster inom tunga lyft och transporter, har under 2021 investerat 300 miljoner kronor och planerar att investera lika mycket till de närmsta åren. Hälften av investeringarna landar i norra Sverige.

Havator konstaterar i ett pressmeddelande att norra Sverige står inför den största och mest omfattande investeringen i modern historia, där industri, energi och bygg kommer att vara i fokus samtidigt som stora infrastrukturinvesteringar ska göras. Nu vill företaget vara en del i utvecklingen och därför gör man sig redo att möta industrins och samhällsutvecklingens behov genom investeringar i bland annat nya kranar och fler medarbetare.

– Vår lokala närvaro skapar en trygghet för stora projekt då vi har kapacitet och specialistkompetens inom säkerhet, lyfttjänster, transport och montage. Det minskar risken för förseningar, säger Henrik Modéer, vd på Havator AB Sverige.

Bolaget ska växa rejält de närmsta åren och det innebär nyanställningar. Redan nu söker Havator kranförare, arbetsledare och projektledare.

– Vi har som mål att växa med mer än 30 procent under kommande år. Det här investeringsprogrammet är det mest omfattande i koncernens mer än 60-åriga historia och ungefär hälften kommer att landa i norra Sverige. Expansionen stödjer vår ambition att bli marknadens mest hållbara och klimatanpassade aktör. Nu väljer vi den senaste tekniken som ger oss den mest energieffektiva maskinparken, säger koncernchefen Christoffer Landtman.

De nya kranarna har lyftkapacitet på allt från 50 till 750 ton. Havator omsätter idag omkring en miljard kronor och har cirka 450 medarbetare.

Havator satsar många miljoner på nya kranar i sin expansion.