GN Transport utökar med ytterligare logistikfastighet


Publicerad tors, 04/11/2019 - 21:25

GN Transport, som är moderbolag i GN-koncernen där även GN Logistics ingår, köper tomten kring angränsande markområde där bolagets befintliga anläggning på Villmanstrands industriområde i Halmstad är belägen. Det handlar om ytterligare cirka 30 000 kvadratmeter markyta.

GN Transport.

- Vi håller just nu på att bygga en logistikfastighet om 13 400 kvadratmeter för vårt dotterföretag GN Logistics som idag har hyrda lokaler vid Larsfrids industriområde i Halmstad, säger Henrik Nilsson, försäljningschef och vice vd i GN Transport. I talande stund så håller vi på med marken bakom GN Transports anläggning idag. 


Bakgrunden till expansionen är att GN Logistics upplever rejält ökad efterfrågan för bolagets logistiktjänster. 

- Av det skälet har styrelsen i GN Transport beslutat om denna satsning, säger Henrik Nilsson. Vi har en stark framtidstro på kombinerade logistik- och transporttjänster.  Nyligen har ett globalt verksamt företag valt att lägga sitt externa lager hos oss och vi sköter hela kedjan från plock och pack till transport över hela Sverige. Godset kombineras med det som kommer från kontinenten.

Samtidigt pågår arbetet med att färdigställa kommunens nya södra infart till Halmstad. 

- Det innebär klara fördelar för vår verksamhet, säger Henrik Nilsson. Detta eftersom vi får kortare och snabbare förbindelse till Halmstad hamn, minskade trafikstockningar och direkt access till E6.  Detta medför såväl miljöbesparingar som kostnadsbesparingar. Vårt logistiska läge kommer bli helt fantastiskt. 

GN Transport har valt MMB som byggentreprenör. 


- MMB är ett familjeägt byggbolag i nordvästra Skåne som alltid har fokuserat på kvalitet, säger Henrik Nilsson. Det var ett väldigt naturligt val. Professionella, seriösa och framförallt oerhört engagerade och intresserade av att göra detta uppdrag. Hittills är vi väldigt nöjda och vi ser framemot denna byggprocess som är klar maj 2020.