Fortsatt positiv utveckling för Bellman Group

Publicerad fre, 09/13/2019 - 09:31

Bellman Group redovisar en omsättning för första halvåret 2019 på 886 miljoner kronor, vilket är en ökning med 125 procent jämfört med motsvarande period 2018. Bellman Group redovisar en rörelsemarginal för årets 6 första månader på 7,3 procent, vilket är en förbättring med 3,1 procent jämfört med första halvåret 2018.

- Koncernens utveckling under det andra kvartalet har varit positiv, säger Håkan Lind, vd och koncernchef i Bellman Group. Tillväxten har varit stark, till följd av både förvärv och organisk tillväxt. Vi visar organisk växt i samtliga segment under kvartalet, främst beroende på stora infrastrukturprojekt som Förbifart Stockholm, Sälens flygplats och Västlänken Göteborg. 


Tillsammans med förvärvet av Samgräv som slutfördes under det första kvartalet 2019 har koncernen stärkt sin position väsentligt i Västsverige.


- Integreringen av Samgräv går enligt plan och vi har redan sett ett ökat samarbete mellan koncernens dotterbolag på kundsidan, säger Håkan Lind. Dotterbolagens certifieringsarbete inom kvalitet, arbetsmiljö och miljö fortskrider enligt plan. Under andra kvartalet har vi också fortsatt att förenkla vår legala struktur.

Bellman Group har under 2018 och 2019 genomfört förvärv i linje med bolagets målsättning att vara en heltäckande leverantör inom markarbeten och masshantering, samt att fortsatt vara det självklara valet för våra kunder.


- Vår kundbas består till största delen av stora och medelstora bygg- och infrastrukturbolag i Sverige, säger Håkan Lind. Bygg- och infrastruktur-satsningar i Sverige präglas av allt högre komplexitet, vilket ställer krav på våra kunders samarbetspartners. Här särskiljer vi oss inte bara genom vår storlek och vårt unikt breda erbjudande, utan också genom vår omfattande erfarenhet från komplexa projekt där kraven på projektledningsförmåga, kompetens och tidsplanering är avgörande framgångsfaktorer. Våra kunder förväntar sig att vi tar ledarrollen och tillsammans med dem driver utvecklingen framåt, med nya lösningar och enligt nya normer. Vår professionalitet hjälper våra kunder att utvecklas, att stärka sina affärer och processer samt gör att vi kan leverera värde till våra kunder.