Finalister utsedda i IFOY Award 2020

Publicerad ons, 01/08/2020 - 10:10

17 produkter och lösningar från 16 intralogistikleverantörer är nominerade till de olika kategorierna i IFOY Award 2020. De nominerade produkterna och lösningarna kommer att synas i sömmarna vid ett test i Hannover, Tyskland i februari. Nytt för i år är att även beslutsfattare från leverantörer av produkter och lösningar inom intralogistik för första gången deltar i dessa tester.

IFOY 2020.

Juryn i IFOY Award (International Forklift Truck of the Year Award) har nominerat 17 produkter och lösningar från 16 tillverkare av de sammanlagt 32 bolag/leverantörer som nominerade lösningar och produkter till IFOY Award 2020.

Tiden är för länge sedan förbi då tävlingen enbart fokuserade på gaffeltruckar. Kategorierna inom IFOY Award omfattar bland annat gaffeltruckar, lagertruckar och skräddarsydda produkter och lösningar för intralogistiska uppgifter, till exempel robotar, drönare och mjukvara.


De nominerade produkterna och tjänsterna kommer från leverantörerna och tillverkarna Bosch Rexroth, Combilift, Crown, Easy Mile, Geek plus, Hyster, Jungheinrich, Pro Glove, Raymond, Sany Europe, Still och Toyota Material Handling samt från start up företagen Cellumation, Doks. Innovation, Fork On och Wiferion.

Samtliga finalister kommer att testas och granskas vid de internationella testdagarna som juryn i IFOY Award genomför den 6 – 13 februari i år på Hannover-mässan i Tyskland.

Juryn har knutit till sig erfarna testmedarbetare som genomför rigorösa tester av de nominerade produkterna och lösningarna. Innovationskontrollen utförs av specialister från Dortmund Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML)  ordföranden för teknisk logistik vid universitetet i Dresden och ordföranden för materialhantering, materialflöde och logistik vid det tekniska universitetet i München.

Under sista delen av testdagarna medverkar juryledamöter från hela Europa, Australien, Brasilien och Ryssland. För första gången medverkar även en jurymedlem från världens största intralogistikmarknad. Det handlar om fackpressjournalisten Ying Xu som reser från Peking i Kina till Hannover i Tyskland.


Juryn kommer bland annat att bedöma innovationsgrad, teknik, design, ergonomi, hantering, säkerhet, marknadsföring och kundnytta samt ekonomisk effektivitet och hållbarhet.


Juryn i IFOY Award består av 27 välrenommerade fackpressjournalister från ledande fackmedier i 19 länder. Anders Karlsson, chefredaktör för Svensk Åkeritidning, är en av de 27 ledamöterna i IFOY-juryn.
Vinnarna i de sju kategorierna får ta emot sina priser under IFOY Award Night den 20 april på Hannover Messe 2020 i Tyskland.

Sju kategorier

Följande produkter och lösningar är nominerade till de sju kategorierna i IFOY Award 2020:

Motviktstruckar

Hyster, Still

Specialfordon

Combilift, Sany Europe

Höglyftande lagertruckar

Crown, Jungheinrich

Låglyftande lagertruckar

Combilift, Raymond, Toyota Material Handling

AGV/robotar

Easy Mile, Geek plus

Intralogistik mjukvara

Bosch Rexroth, Pro Glove

Startup företag

Cellumation, Doks. Innovation, Fork On, Wiferion