DKLBC byter vd

Publicerad fre, 01/15/2021 - 11:27

Johan Lennman har varit vd för stockholmsbaserade DKLBC i 10 år. Snart lämnar han plats för Per Geber som till en början tillträder som vice vd den 18 januari.

DKLBC har sedan 2011 då Johan Lennman tillträdde som vd ökat omsättningen från 200 miljoner till över 600 miljoner. Under dessa år har företaget även visat god och ökad lönsamhet. DKLBC har under åren öppnat fler anläggningar och investerat för att skapa lönsamhet och en fortsatt stark utveckling. Totalt har lastbilscentralen 32 anställda och 112 delägare som disponerar fler än 330 bilar och maskiner i varierande storlek och utförande.

De senaste åren har företaget genomgått en digitalisering och investerar nu för att fortsatt vara ett av de ledande företagen i branschen. Just nu uppför DKLBC ett nytt kontor och en serviceanläggning i Sika industriområde i Norrtälje, vilka beräknas bli färdiga till sommaren.

Johan Lennman lämnar DKLBC den sista mars 2021 och Per Geber tillträder som vd dagen efter. Per kommer inte från åkeribranschen, men har ett förflutet i branscher och bolag som jobbar mycket med enskilda entreprenörer, ett arbetssätt som enligt bolaget liknar verksamheten i DKLBC.

Per Geber, snart vd på DKLBC i Stockholm.