DHL Freight inför säsongstillägg för lastbilsfrakter

Publicerad mån, 07/08/2019 - 22:28

DHL Freight kommer att införa ett pristillägg för lastbilstransporter i Europa med 4 procent under högsäsongen för perioden september – december i år. Det handlar om ett så kallat Peak Season Surchage.

Owes Trafik DHL Freight.

Det tillkännagav DHL Freights huvudkontor i Bonn, Tyskland, på måndagen, den 8 juli.


Prisjusteringen omfattar hellaster (FTL), dellaster (PTL) och styckegodsförsändelser (LTL) som fraktas med lastbil och berör hela DHL Freights europeiska verksamhet. 

DHL Freight genomför detta pristillägg för att säkerställa kapacitet under högsäsongen när efterfrågan på lastbilstransporter är högre än tillgången på lastbilar och åkerier.

- Bristen på lastbilsförare och konstant ökade krav för vägtransporter är faktorer som ytterligare begränsar tillgänglig kapacitet, säger Martin Leopold, Chief Sales Officer (CSO) i DHL Freight. Därför förväntar vi kapacitetsutmaningar i likhet med 2018. Vi har och kommer att säkerställa ytterligare kapacitet för våra kunder. Men för att säkerställa den höga service, kvalitet och tillförlitlighet som våra kunder förväntar sig, behöver vi införa ett högsäsongstillägg på i genomsnitt 4 procent.


För att kunna hantera de ökade utmaningarna när det gäller kapacitet, har DHL Freight även lanserat ett initiativ för att rekrytera lastbilsförare. Pilotprojektet pågår för närvarande på fem platser i Tyskland. DHL Freight har hittills inom ramen för detta initiativ anställt mer än 50 lastbilsförare och 30 helt nya lastbilar har satts i trafik.