DHL Express investerar i logistikanläggning i Sunnanå

Publicerad tors, 11/28/2019 - 10:25

DHL Express gör en stor satsning på en ny anläggning i Sunnanå, Malmö med en investering på totalt 200 miljoner kronor. 

Den här veckan togs det första spadtaget för den nya logistikanläggningen i Sunnanå. På plats fanns representanter från DHL Express, Catena och Hallbygg. Catena blir fastighetsägare och DHL Express hyresgäst. Hallbygg är byggentreprenör.

Den nya anläggningen i Malmö blir drygt 10 100 kvadratmeter stor och kommer att innehålla all modern teknik som automatiska system som läser av streckkoder och sorterar paketen, samt automatisk tullhantering. Bygget beräknas vara klart hösten 2020. Totalt investerar DHL Express 200 miljoner kronor i logistikanläggningen i Sunnanå varav 100 miljoner i direktinvesteringar.


- Det är mycket roligt att vi tagit första spadtaget, säger Peter Ervasalo, vd i DHL Express, Sverige. DHL har ambitiösa klimatmål och att gå över till en ännu mer energieffektivare logistikanläggning, där vi bland annat kommer att förbereda byggnaden för kommande elektrifiering av fordonsflottan är en av många åtgärder som vi gör för att nå målen inför framtiden. Dessutom kommer den nya anläggningen att ge en ännu bättre servicekvalitet för våra kunder vilket stärker vår position ytterligare på marknaden. 

Den nya anläggningen ökar kapaciteten markant och kommer att kunna hantera 6 000 paket i timmen. Inflyttning är beräknad till hösten 2020.