DFDS har beställt ytterligare 25 eldrivna lastbilar

Publicerad tors, 12/23/2021 - 16:53

Volvo Lastvagnar har fått en order på ytterligare 25 Volvo FM Electric från DFDS, norra Europas  största sjöfrakt- och logistikföretag. De nya fordonen är en tilläggsbeställning till rekordordern i oktober på 100 fordon av samma modell.

– Vi är väldigt glada och stolta över att det så tydligt börjar bli en konkurrensfördel för transportörer att erbjuda eldrivna, hållbara transporter. Det är väldigt positivt för Volvo, för våra kunder och för miljön, säger Roger Alm, vd på Volvo Lastvagnar. 

De nya ellastbilarna ska användas för transporter i norra Europa och leveranserna ska påbörjas under det fjärde kvartalet 2022. 

– Gröna investeringar i den tunga transportindustrin är en förutsättning för att nå de utsläppsminskningar som behövs för DFDS, kunder och samhället. Vårt partnerskap med Volvo Lastvagnar gör att DFDS kan investera ytterligare i gröna transportlösningar, som redan är mycket efterfrågade bland kunderna. Vi hoppas att detta ökar efterfrågan på gröna infrastrukturlösningar över hela Europa, säger Niklas Andersson, Executive Vice President och chef för logistikdivisionen på DFDS.

Lastbilarna, som alltså är av modellen Volvo FM Electric, kan köras upp till 500 km under ett arbetspass, med en snabbladdning under exempelvis ett lunchstopp. Volvo FM Electric har en totalvikt på upp till 44 ton och kan laddas både över natten vid hemmadepån och via högeffektsladdning under dagen. 

Ellastbilen Volvo FM Electric in action.