De vann Stora Åkeripriset 2023

Publicerad mån, 05/08/2023 - 09:03

Spänningen var stor när de tre finalisterna till Stora Åkeripriset stod på scenen i Gyllene salen i Stockholms stadshus på fredagskvällen.

Tidigare under eftermiddagen hade finalisterna – Hitab, Falkenklev Logistik och ÖGS-Bolagen – presenterats med varsin film om bolagens historia, verksamhet och visioner i samband med Sveriges Åkeriföretags årsmöte. Det fanns många timmar att bli nervös på inför prisceremonin i stadshuset som hölls vid 10-tiden på fredagskvällen.

Representanter för alla tre finalister fick gå upp på scenen och ta emot applåder. Några minuter senare lästes vinnaren upp av Sveriges Åkeriföretags ordförande Mikael Nilsson. Priset tilldelades Falkenklev Logistik för deras långa och stabila lönsamhet i kombination med moderna och offensiva satsningar på elektrifiering och laddinfrastruktur, och en personalpolitik som bygger både stolthet och trivsel.

Förutom guldhattar, diplom och evig ära utgörs priset av 25 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål. Falkenklev Logistik valde att ge summan till Åkarhjälpen som drivs av Stefan Espersson och startades 2013 ihop med Svensk Åkeritidning. Åkarhjälpen bidrar varje år med julklappar och pengar till cancersjuka barn i Litauen, och senaste året har Åkarhjälpen också varit och besökt barn i Ukraina.

Här kan du se filmen om vinnaren Falkenklev Logistik.

Motiveringen till priset:
”Effektiv logistik, egenproducerad el och en ambitiös satsning på laddnätverk för eldrivna lastbilar. Dessutom ett genuint arbete för att stärka den interna lagandan genom bland annat friskvård, inkluderande kommunikation och engagemang för krigsdrabbade medmänniskor i Ukraina.
Årets pristagare visar att det är möjligt att kombinera en lönsam och högkvalitativ kärnverksamhet med modiga satsningar på framtiden. Stora Åkeripriset 2023 går till Falkenklev Logistik!”

Filmerna om de övriga finalisterna hittar du här (Hitab) och här (ÖGS-Bolagen).

Vinnarna Falkenklev Logistik på scen tillsammans med de övriga finalisterna Hitab och ÖGS-bolagen, samt Sveriges Åkeriföretags ordförande Mikael Nilsson och konferencieren och bandledaren Isaac Kuritzén i Isaac and the soul company. Foto: Mats Hellström