Dags att nominera till Laddguldet 2022

Publicerad fre, 09/23/2022 - 08:06

I december delas Laddguldet ut för sjätte året. Priset går till samhällsaktörer som tagit konkreta initiativ för att investera i omställningen till en fossilfri fordonsflotta.

– Våga vara vinnare! Det är vårt budskap till alla kommuner, fastighetsbolag och andra som klurar på vilken roll de ska ha i omställningen. Framtiden tillhör föregångarna, de som vågar göra mer än att sätta upp enskilda laddare, som tänker system och som är en del av lösningen på effektbrist och stundtals orimliga elpriser. Det säger Maria Stenström som är ansvarig för beteende- och mobilitetsfrågor på 2030-sekretariatet, initiativtagare och värd för Laddguldet.

Syftet med Laddguldet är att sprida goda exempel, inspirera och lyfta fram de framgångsfaktorer som driver omställningen till eldrivna transporter där kommuner och fastighetsägare har en nyckelroll. 2021 års vinnare var Göteborgs stad och Örebrobostäder.

I år består juryn av representanter från Allmännyttan, Fastighetsägarna, Ecarexpo, Mobility Sweden, Power Circle, Sveriges Åkeriföretag och Klimatkommunerna, där Maria Stenström är juryordförande och sammankallande. Priset delas ut fredagen 2 december 2022 under Ecarexpo på Svenska Mässan Göteborg.

Nomineringen sker via 2030-sekretariatets hemsida och kan bestå av alltifrån enbart kommunens eller fastighetsägarens namn till en utförlig motivering. Sista dag att nominera är 18 oktober.