DAF lanserar ny serie lastbilar för distribution och anläggning

Publicerad ons, 06/29/2022 - 14:53

En ny generation lastbilar är på gång hos DAFXD-serien innebär nya standarder för kvalitet, säkerhet, effektivitet och förarkomfort och presenteras på IAA i Hannover i Tyskland i september.

Nya generationen DAF XD, som är utvecklad för distribution och anläggningstransporter, är baserad på samma plattform som de nya långdistanslastbilarna XF, XG och XG⁺. Bilarna har enligt återförsäljaren Nordic Truck Center den bästa direkta sikten i klassen, med stor vindruta och stora sidorutor med ultralåga fönsterbältlinjer. En låg hyttposition ska ge optimal direkt sikt, tillsammans med trottoarfönstret som finns som tillval. DAF Corner View och DAF Digital Camera System ska också bädda för ultimat indirekt sikt.

En ny Paccar MX-11-drivlina och avancerade förarassistanssystem ger en låg förbrukning och DAF Connect-hanteringssystemet för vagnparker sparar tid genom dess trådlösa programvaruuppdateringar. En omfattande tillgång till kraftuttag, moduler och kontakter för påbyggnadsmontering ska också ge stora möjigheter för karossbyggare.

Hytten är mycket rymlig, som mest nästan 10 m³, och de ovanligt många inställningsmöjligheterna för sätet och ratten ska göra det lätt att hitta den bästa förarpositionen. Instrumentbrädan har helt digitala instrumentpaneler.

Nya konstruktioner för den främre delen av chassit, hyttfjädringen och bakaxelfjädringen som förbättrar körning och väghållning, ska borga för körglädjen.

Produktionen drar enligt planen igång till hösten och fordonsplattformen har förberetts för alla typer av drivlinor, enligt Nordic Truck Center.