DAF kammar hem brittiskt pris för nya XF

Publicerad ons, 09/28/2022 - 09:19

Den nya generationens DAF XF har tilldelats utmärkelsen ”Fleet Truck of the Year 2022” på Storbritanniens Motor Transport (MT) Awards i London. Det är fjärde gången i rad som DAF får erkännandet.

Senaste versionen av XF är en del av DAF:s nya generation fordon för långa och tunga transporter, vilken även omfattar modellerna XG och XG⁺. De är de första och enda lastbilarna på marknaden som uppfyller de nya EU-bestämmelserna för vikter och dimensioner, vilket enligt DAF:s beskrivning har inneburit branschledande effektivitet, säkerhet och förarkomfort genom utmärkt aerodynamik, mycket låga bältlinjer och oöverträffat innerutrymme.

Det är alltså fjärde gången i rad som DAF kammar hem MT Award, och de får även sin femte Fleet Truck-titel på sju år. DAF och Leyland har därmed tilldelats 21 kategorisegrar sedan utmärkelserna inleddes 1986. Utmärkelserna delas ut av en inflytelserik panel bestående av representanter från högprofilerade aktörer i transportvärlden. 

– Vi är så glada över att vinna igen. Den nya generationens XF representerar verkligen framtiden för lastbilars konstruktion och prestanda. Med stöd från lastbilsbranschens största och bästa återförsäljarnätverk erbjuder den nya generationens DAF XF en imponerande fördel för åkare samtidigt som den ger föraren överlägsen komfort, säger DAF Trucks brittiske chef Laurence Drake i ett pressmeddelande.

Prisutdelningen i London.