Circle K öppnar fullservicestation för yrkestrafik i Göteborg

Publicerad tis, 05/19/2020 - 18:42

Den 13 maj klockan 06.00 öppnade Circle K framtidens station, som de själva kallar den. Det handlar om en helt ny fullservicestation vid Vädermotet i Göteborg. Stationen är belägen intill Hisingeleden och i nära anslutning till Göteborgs Hamn och de stora containerterminalerna i Skarvik och Arendal. Stationen är särskilt anpassad för att erbjuda en utökad servicenivå för långtradarchaufförer som passerar Göteborgs Hamn.

Circle K Vädermotet

Vi träffar Sandra, Erik och Alva som jobbar denna dag. Sandra Larsson är stationschef och berättar att alla som besökt stationen hittills har varit positiva och glada. Alva Elvestad är biträdande stationschef och håller med. 

- Vi har längtat efter att få öppna vår nya station, säger Sandra Larsson. Jag och mitt team finns här med vår service dygnet runt. Vi vill erbjuda en liten oas där man kan vila, äta, duscha, oavsett om man är i början, mitt i eller i slutet av sin resa.

Stationen har öppet dygnet runt och har nio anställda.

Magnus Lindberg från CB Åkeri har stannat för att tanka och är positiv till att det har öppnat en ny station i området, det behövdes. I hamnen kan det vara svårt att parkera med lastbilen men här finns gott om plats och dessutom kaffe.

Här finns också möjlighet att tanka ett flertal biodrivmedel för både lätt och tung trafik. Det finns laddningsstationer tillgängliga för personbil och förbereds även för lastbil.

Butiken har ett stort matutbud, gott kaffe och uttag vid borden för den som vill ladda mobiltelefonen. Givetvis finns toalett och även möjlighet till dusch mot en avgift.

Säkerhetsparkeringen har 38 platser men är för närvarande obevakad då allt inte är helt klart med utförande eller pris. Samma säkerhetssystem som i Danmark ska införas men på grund av rådande pandemi har det inte funnits möjlighet att slutföra detta än. Till dess är det gratis att parkera över natten eller för den som föredrar en kortare vila. Detta nyttjade Jupp från Tyskland som kom på premiärdagen av en ren tillfällighet. Han hade hört av sina kollegor att det är svårt att hitta någonstans att stanna och sova i Göteborgsområdet och tyckte detta var toppen, väldigt glad och nöjd! Efter en god natts sömn rullade han vidare med prototyper till Volvo ett stenkast bort. 

- Vi är väldigt stolta över vår nya station och ser fram emot att välkomna både privatpersoner och alla de yrkeschaufförer som passerar Vädermotet, säger Eva Kimborn Heivert, vd för Circle K Sverige. Detta blir en av våra största stationer i landet. Vi har samlat hela vårt erbjudande på samma ställe och erbjuder allt från vårt senaste matkoncept med ordentliga ytor att ta en paus på till våra alldeles egna snabbladdare. Allt för att göra stoppet längs vägen enkelt och smidigt.

Circle K Vädermotet blir en av de första stationerna i landet som har Circle K:s egna snabbladdare för eldrivna bilar. Dessutom förbereds även möjligheten att erbjuda elladdning för lastbilar i framtiden.

Spontana intrycket är en modern och fräsch anläggning med det lilla extra för både yrkesförare och privatbilister.

Text: Stella Midefelt