Byggstart för logistikcenter i Landvetter

Publicerad tis, 01/21/2020 - 09:36

I mitten av december togs det första officiella spadtaget för byggandet av Postnords nya fastighet för tredjepartslogistik vid Göteborg Landvetter Airport.

- Bygget har pågått ett tag men det känns ändå roligt att kunna bocka av denna symboliskt viktiga milstolpe, säger Mårten Koshko, Affärsutvecklingschef, Postnord TPL.

Postnord TPL har haft en mycket god tillväxt i alla regioner under de senaste åren. Det är denna positiva trend som föranleder den nya etableringen i logistikparken vid Göteborg Landvetter Airport.

Postnord TPL kommer att hyra hela fastigheten på 46 000 kvadratmeter. Den första etappen omfattar cirka 20 000 kvadratmeter och kommer att vara klar för inflyttning den 1 juni 2020. Resten av byggnaden kommer att vara inflyttningsklar under hösten 2020.

- För närvarande pågår ett intensivt arbete från alla parter med att färdigställa fastigheten så att den kan tas i drift enligt tidplanen, säger Mårten Koshko, affärsutvecklingschef, Postnord TPL. För vår del ligger fokus just nu på layout, lagerinredning, hanteringsteknik och IT-infrastruktur.

Landvetter Logistik Center, som ägs av Bockasjö, uppför logistikfastigheten. Fastigheten är Green Building-klassad, med låg energiförbrukning och kommer vara förberedd för att utrustas med solceller.

- Byggnationen går enligt plan, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö och för Landvetter Logistik Center. Detta är vårt femte projekt med Postnord-koncernen, vilket gläder oss.