Byggandet av nya Volvo Truck Center i Göteborg är igång

Publicerad ons, 05/11/2022 - 11:11

I går togs första spadtagen för Volvo Lastvagnars nya serviceanläggning i Göteborg, ett Volvo Truck Center som ska bli Sveriges största, och kanske mest moderna.

Ett syfte med den nya anläggningen är att kunna erbjuda komplett ”one stop”-service alla dagar i veckan och året runt för Volvos lastbils- och busskunder. För själva byggandet står Peab som enligt vd Jesper Göransson har starka historiska band till Volvo.

– Det här är återigen ett projekt där vi tar vara på lokala resurser och kan erbjuda Volvo Lastvagnar en närproducerad produkt tillsammans med flera av våra interna bolag. Det ska bli fantastiskt roligt att följa utvecklingen, säger han.

Anläggningen, som ska uppföras i Bäckebol i norra delen av Göteborg, ska bland annat få solpaneler på taken med en kapacitet på 200 kWh. Taket ska också samla in regnvatten som efter biologisk rening ska användas för att tvätta kundernas fordon i tvätthallen.

Anläggningen byggs i två huvudkroppar för att inte störa den pågående verksamheten. Den första etappen beräknas stå färdig i början av 2024 och den andra i början av 2025. Totalt rör det sig om 12 000 kvadratmeter verkstadsskepp, reservdelslager, däck- och skadeverkstad samt personalutrymmen med restaurang och kontorslokaler för Volvo Truck Center själva, men även för Volvo Lastvagnars svenska marknadsbolag och Volvo Bussars nordiska marknadsbolag.

– Tillsammans med Peab är vi stolta över att kunna genomföra den här stora satsningen i Göteborg och skapa en framtidssäkrad och mer hållbar serviceanläggning för både lastbilar och bussar, säger Volvo Lastvagnars vd Stefan Strand.

På tisdagen togs det traditionsenliga första spadtaget av representanter från Volvo Lastvagnar och Peab.