Bröderna Edströms Åkeri är Årets Hållbarhetsföretag i Åsele

Publicerad ons, 11/27/2019 - 17:05

På fredagen, den 22 november, utsågs Bröderna Edströms Åkeri till Årets Hållbarhetsföretag 2019 i Åsele. Åkeriets tre ägare tog emot den prestigefyllda utmärkelsen i samband med Åselegalan som arrangeras av näringslivet i Åsele.

Juryns motivering lyder:


Företaget som har drivits i fyra generationer visar att de verkligen har en stabil grund att stå på. Med fokus på ständiga förbättringar och kundnöjdhet visar företaget ett affärsmannaskap som ger en långsiktighet i företagandet. Med jämn och hållbar ekonomi levererar företaget stabila resultat och är en förebild för Åsele. 


- Vi är väldigt tacksamma för denna utmärkelse, säger Tomas Edström, en av delägarna i Bröderna Edströms Åkeri till Svensk Åkeritidning. Vi vill passa på att tacka våra tålmodiga fruar och familjer, vår proffsiga personal, samt våra kunder och samarbetspartners.

Kriterierna för Årets Hållbarhetsföretag i Åsele är att det ska vara ett företag som långsiktigt och medvetet jobbat för att visat ett bra resultat mot liknande branscher inom sitt företags gren. Samt byggt en stabil grund för långsiktig bestående verksamhet.

Bröderna Edströms Åkeri är ett familjeföretag i fjärde generationen och ägs och drivs i dag av bröderna Tomas och Rickard Edström samt deras kusin Joakim Edström.
Även femte generationen är på väg in i bolaget.

Bröderna Edströms Åkeri är verksamt med rundvirkes- bygg/anläggning- och flistransporter. Bolaget, med ett 20-tal anställda har 12 rundvirkesekipage, 2 bygg- och anläggningsfordon samt 1 flisekipage.


Årsomsättningen i Bröderna Edströms Åkeri uppgår till cirka 35 miljoner kronor.


Bröderna Edströms Åkeri har även tidigare uppmärksammats med utmärkelser. 2007 utsågs åkeriet till Årets Företagare i Åsele.