Bring ökar volymerna kraftigt

Publicerad ons, 05/11/2022 - 10:42

Posten Norge har släppt sina siffror för årets första kvartal. Där framgår det att den svenska verksamheten, Bring Sverige, går som tåget. Paketvolymen var hela 44 procent högre än motsvarande kvartal förra året.

Koncernen konstaterar att marknaden varit fallande under kvartalet men att paketvolymerna för den egna nordiska verksamheten landat precis över plus genom en ökning på 0,4 procent. I Sverige ser det dock helt annorlunda ut. Ökningen på 44 procent för paketleveranser i Sverige ska också ses i ljuset av att första kvartalet 2021 även det var ett historiskt sett starkt kvartal.

– Vi levererar ett fantastiskt starkt resultat i en fallande marknad. Att vi har en så pass stor tillväxt trots att marknaden generellt är fallande är anmärkningsvärt, säger Mona Zuko, sälj- och marknadsdirektör inom e-handel och logistik på Bring.

Omsättning- och lönsamhetsmässigt pekar dock siffrorna åt ett annat håll. Hela koncernen minskar sin omsättning från 6 till 5,64 miljarder NOK när första kvartalen 2021 och 2022 jämförs, och det justerade rörelseresultatet går från 427 till 144 miljoner NOK.

Bring går starkt i Sverige. Totalt sett landade omsättningen och lönsamhet dock lägre första kvartalet jämfört med samma kvartal förra året.