Borlänge först med tankstation för flytande gas i Dalarna

Publicerad tors, 12/17/2020 - 10:58

Igår öppnade Gasum sin 14:e tankstation för tunga fordon i Sverige. Stationen, som ligger i Borlänge, är den första med flytande gas i Dalarna och en tankstation för tunga fordon. Den är också en del av Gasums planer på att bygga ett nätverk med 50 tankstationer för tunga fordon i Norden fram till början av 2020-talet.

Gasums nya station i Borlänge erbjuder flytande naturgas (LNG) och flytande biogas (LBG) för tunga fordon. Tankstationens ligger i ett område med stor andel tung trafik till och från terminaler samt till och från industrier.

– Vi är väldigt glada över att finnas i Borlänge och fortsätta att förstärka gasinfrastrukturen nu också i Dalarna. Eftersom de flesta av våra kunder har verksamhet i hela Sverige är stationen i Borlänge ett välkommet tillskott till nätverket av tankstationer även för dem. Intresset för gas som bränslelösning ökar stadigt och tack vare statliga klimatsubventioner som exempelvis Klimatklivet är nu över 800 gasdrivna lastbilar på väg ut på de svenska vägarna, säger Mikael Antonsson, Director Traffic Sweden på Gasum.

Flera olika stödformer påskyndar nu tillväxten av stationer med gas för tunga fordon. Utvecklingen för miljövänligare vägtransporter, med LNG-fordon, sker nu i ett antal länder och efterfrågan på nya LNG-fordon ökar alltmer i Europa.

Stationen i Borlänge, som är öppen för alla, är det senaste tillskottet till Gasums nätverk i Mellansverige. Gasum har i dagarna också fått ett investeringsstöd av Klimatklivet för en planerad biogasanläggning i Borlänge som ska producera LBG.

Stationen byggs på regionens största logistikföretag Maserfrakts mark. 

– Vi värdesätter vårt nära samarbete med Gasum för att möjliggöra den första stationen med flytande gas i Dalarna. Tankstationen i Borlänge är en viktig möjliggörare för Maserfrakts väg mot fossilfrihet. Det är en betydelsefull handling som görs nu och som förhoppningsvis inspirerar andra att följa efter”, säger Per Bondemark, vd på Maserfrakt.

Genom att använda LBG kan man minska växthusgasutsläppen med upp till 90 procent jämfört med diesel. Med LNG blir koldioxidutsläppen över 20 procent lägre än med konventionell diesel. LNG och LBG kan användas i samma infrastruktur, vilket gör övergången från LNG till LBG enkel och kostnadseffektiv.

Tankning av LGB.