Atle Andersen är ny vd hos Kubicom

Publicerad ons, 03/18/2020 - 08:45

Atle Andersen har tillträtt som vd efter Anders Olsson. Anders lämnar över vd-posten men kommer aktivt att arbeta kvar i bolaget som arbetande styrelseledamot och ha daglig kontakt med Kubicoms nyckelkunder, framförallt inom segmentet infranet.
 

- Vi är glada och förväntansfulla över att Atle tillträder som vd för Kubicom, säger Peter Mattisson, koncernchef på Cimon som är moderbolag till Kubikom. Med Atles breda kompetens och erfarenhet av digitalisering och entreprenörskap har han det som krävs för att framgångsrikt ta Kubicom till nästa steg.



Kubicom har skapat en "digital knytpunkt" för hantering av transporter och grävarbeten inom bygg och anläggning. Lösningen innebär att det blir enklare att få fler uppdrag för leverantörer/åkerier, samtidigt som det effektiviserar hela arbetsprocessen mellan kund och leverantörer. Enligt Kubicom är ”dagens traditionella och ofta tungrodda IT-system” inte anpassade för entreprenörens vardag som till största del spenderas ute på fältet.


Bolaget befinner sig i en expansiv fas och med hjälp av digitaliseringens möjligheter bedömer Kubicom att de ligger helt rätt i tiden. Dessutom ökar kraven på digital rapportering markant i branschen i samband med att myndigheter ställer högre krav på inrapportering av till exempel klimatdeklarationer.


- Jag ser verkligen fram emot arbetet på Kubicom och där vi blir en möjliggörare i denna nya marknad, säger Atle Andersen. Vi har gjort det enkelt för både beställare och utförare att automatiskt dokumentera sina projekt samtidigt som man slipper administrationen med fysiska transportsedlar. Att vi som bransch anammar bra standarder är jätteviktigt och därför var mitt första beslut som vd att införa byggbranschens elektroniska standard Beast i vår plattform. Jag är övertygad om att Kubicoms lösning kommer att öka lönsamheten för såväl beställare som utförare.