Årets insamling till Åkarhjälpen pågår

Publicerad tors, 11/14/2019 - 10:59

För en tid sedan drog åkeriföretagaren Stefan Espersson i Hörby – i samarbete med Svensk Åkeritidning – igång årets insamling för Åkarhjälpen, ett initiativ som Svensk Åkeritidning startade 2013 tillsammans med Stefan Espersson på Esperssons Åkeri i Hörby, till förmån för cancersjuka barn i Litauen.

- Pengarna vi samlar in går oavkortat till organisationen Ruguté, säger Stefan Espersson , som är en fond som startades av Edita och Dainoras Abrukauskai – ett par som 2004 förlorade sin treåriga dotter Rugilé i cancer. 
Utöver pengar samlar Åkarhjälpen även in förnödenheter.

Tillsammans med skolorna i Hörby kommun och deras elever samlar Åkarhjälpen in julklappar till Litauen. Det handlar bland annat om ritpapper, pennor, kritor, godis samt tandborstar och tandkräm.


- Här i Sverige har vi ett skyddsnät som träder in när vi drabbas av sjukdom, vi får avancerad vård och vi har bostäder som håller oss varma om vintern, säger Stefan Espersson. Trots att allt fler människor i världen får bättre välfärd, så är det inte så i Litauen och alltför många andra länder.  Därför vill vi hjälpa de här barnen och deras familjer så att de kan få det så drägligt som möjligt i en mycket svår situation. Att de får den medicin och den vård de behöver, eller kanske handlar det om att de får sin sista önskan uppfylld. 

Under de åren som insamlingen genom Åkarhjälpen har pågått så har man fått in över 600 000 kronor. 


- Lämna ditt bidrag till Åkarhjälpen så ser vi till att pengarna kommer till användning där de verkligen behövs – utan mellanhänder, säger Stefan Espersson.  
 

Bankgiro 5266 - 1337 eller Swish 123 569 17 46 

Lämna ett bidrag senast den 1 december.