Årets djurtransportör utsedd av HK Scan

Publicerad tis, 01/12/2021 - 08:06

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att HK Scans inköps- och intransportavdelning utsett Robin Ember och Robin Ember Åkeri AB till Årets Djurtransportör 2020.

– Vi är mycket stolta över våra svenska djurtransportörer och vill genom utmärkelsen Årets Djurtransportör lyfta fram den transportör som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 procent svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, operativ chef på HK Scan Sverige.

För att kunna få utmärkelsen måste transportören vara leverantör av transporttjänster till HK Scan. Nomineringen till Årets Djurtransportör har skett av HK Scans transportplanerare, som dagligen har kontakt med våra inköpare och leverantörer. De nominerade transportörerna har bedömts enligt kriterierna:

  • Har bra djuröga och främjar djurens naturliga beteende vid transport så att de mår bra
  • Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet
  • Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus


Åkeriet Robin Ember Åkeri AB är inriktat på nöt- och lammtransporter. Årligen transporteras cirka 20 000 boskap och 18 000 får/lamm av företaget. Robin Ember äger och driver åkeriet som har sammanlagt 6 djurbilar och 8 anställda.

– Att bli framröstad till Årets Djurtransportör känns jätteroligt. Det är många timmar som läggs ner för att allt ska funka. Jag och min personal gör alltid vårt bästa för att det ska flyta på, så det känns roligt att det värdesätts säger Robin. 

 

Motivering till Årets Djurtransportör 2020
”Robin Ember Åkeri med säte i Aneby transporterar nöt, får och lamm kontinuerligt till HK Scans slakterier. Robin har haft ett gott samarbete med oss och transporterat djur sedan 8 år tillbaka. Han är en transportör som alltid ställer upp trots situationer med kort varsel eller under andra komplicerade omständigheter. Både våra leverantörer och transportplanerare säger att man alltid får ett vänligt och glatt bemötande av Robin. Han är driven och gör alltid sitt bästa för att djuromsorgen ska vara på topp och HK Scans samt leverantörernas behov ska vara tillgodosedda.”

Robin Ember och Embers Åkeri har fått utmärkelse av HK Scan.