Alwex öppnar lageranläggning i Ljungby

Publicerad tors, 11/07/2019 - 13:34

Alwexkoncernen expanderar genom att etablera ny lagerverksamhet i Ljungby. Etableringen innebär även att Alwex Lager & Logistik anställer fem personer.

- Vi har gått starkt framåt i flera år, vilket gjort att vi fyllt våra befintliga lokaler i Räppe i Växjö med råge, säger Jörgen Svensson, vice vd i Alwex Lager & Logistik. I och med expansionen rustar vi både för att möta kommande tillväxt samtidigt som vi säkerställer fortsatt hög kapacitet.

Inledningsvis ska fem nya medarbetare anställas i Ljungby, bland annat arbetsledare och lagerpersonal med truckkort. Nya lagret och terminalen har adressen Kungsgatan 70, och ligger vid den södra infarten till staden.

- Lokalerna ligger strategiskt rätt, både för oss och för våra kunder, säger Jörgen Svensson. Tack vare en hög transportkapacitet med våra många lastbilar, en god infrastruktur i övrigt och närheten till vår omlastningsterminal vid järnvägen i Alvesta har vi bästa tänkbara läge för att erbjuda en flexibel lagerverksamhet, säger Jörgen Svensson.

Förra året omsatte Alwex Lager & Logistik cirka 70 miljoner kronor. Prognosen för 2019 pekar på cirka 110 miljoner kronor.

Rekryteringen av de nya medarbetarna sker i samarbete med One Partner Group.

Alwex Lager & Logistik är ett dotterbolag inom Alwexkoncernen som erbjuder tredjepartslogistik med lagerhantering, distribution och transport. Totalt har företaget drygt 80 000 kvadratmeter toppmodern lageryta, förlagd på fyra olika orter i södra Sverige; Växjö, Alvesta, Kalmar och Malmö. Huvudlagret finns i Växjö.