Almroths utökar lagring och tecknar samarbetsavtal med SSAB

Publicerad tors, 11/15/2018 - 14:01

Ute på gamla flygflottiljen F13 i Norrköping har Almroths Express & Åkeri rest ett av Sveriges största lagertält med en yta på 8 032 kvadratmeter. Längden på tältet är 229,5 meter och bredden 35 meter. Anledningen till detta är ett nytt samarbetsavtal med SSAB för lagring av deras plåtrullar (coils) med färglagd plåt under varumärket Greencoat.

Almroths

- Vi är glada över att SSAB valt Almroths och Norrköping för sitt lager, säger Marcus Wallgren, produktionsansvarig i Almroths Express & Åkeri. Det ger utökade arbetstillfällen och befäster Norrköpings logistikläge.

Almroths har tecknat ett markarrendeavtal om fem år med Norrköpings kommun. Avtalet löper i första delen på tre år med möjlighet till förlängning.


Almroths logotype mot Finspångsvägen är 1 093 kvadratmeter och tillsammans med motsvarande för Greencoat – SSAB:s varumärke för färgbelagd plåt – utgör de ett nytt landmärke både från marken och luften.

Greencoat är den nu mest miljövänliga färgbeläggningen av tunnplåt och har nått stor framgång. Coils – eller ”rullarna” – kommer från SSAB i Finspång där de belagts med färg och mellanlagras därefter hos Almroths innan de transporteras vidare till kunder runt om i Europa. Det sammanlagda tonnaget uppgår i nuläget till 5 000 ton, den totala kapaciteten i hallen för SSAB:s produkter är 10 000 ton.