Aditro och Airmee i nytt samarbete

Publicerad tors, 08/22/2019 - 14:52

Aditro Logistics, en av Sveriges största 3PL-aktörer, inleder ett samarbete med Airmee för omlastning och distributionslösningar från enheterna i Jönköping. 

Aditro Logistics

Airmee är ett logistik-startup inom last-mile distribution som optimerar logistikflottor i realtid med ny egenutvecklad teknologi och maskinlärning baserad på flera års världsledande forskning på KTH.

För att säkerställa fortsatt geografisk expansion av Airmees hemleveranstjänst till Göteborg och Malmö har Airmee och Aditro Logistics ingått ett samarbete för omlastning och distributionslösningar från enheterna i Jönköping. Lösningen innebär att Aditro Logistics 3PL-lager blir omlastningscentral för Airmees gods för hemleverans. Detta medför att Airmee får ett effektivt nätverk och därmed ännu effektivare ledtidssetup får sina hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

- Detta är en viktig pusselbit för oss i vårt led att skapa ledande lösningar för Sveriges retailbolag, säger Johan Andersson, regionchef syd i Aditro Logistics.. Genom detta samarbete kan vi uppnå väldigt sena cut-off tider för hemleveranser dagen efter från Jönköping till Sveriges alla större städer, och samtidigt som vi kan bistå Airmee med ett effektivt nätverk.

Julian Lee, vd i Airmee, framhåller att bolagets samarbete med Aditro Logistics innebär att man kan hjälpa e-handlare med lager runt om i Sverige att erbjuda sina kunder snabba samma dag-leveranserna på marknaden.


- Samarbetet är också en viktig del i vårt arbete att utveckla hållbara transporter genom att konsolidera olika parters flöden på så få fordon som möjligt, säger han.