100 procent fossilfritt för västsvenska GLC

Publicerad tors, 09/30/2021 - 17:58

Göteborgs Lastbilcentral (GLC) är ett av Västsveriges större transportföretag. Från och med idag kör bolaget helt fossilfritt från den egna terminalen i Gårdsten.

Milstolpen har uppnåtts mycket tack vare satsningarna på en egen tankstation för biogas och investeringar i moderna gas- och elfordon.

– Vi på GLC har bestämt oss för att bidra till en bättre värld och vill utmana både kunder och leverantörer att välja hållbara alternativ. Hållbarhetsfrågan har varit en viktig punkt i GLC:s affärsplan och vi är därför oerhört stolta över att idag kunna erbjuda våra kunder en helt fossilfri produkt, säger Luigi Johannesson, affärsområdeschef för thermo & distribution på GLC.

GLC ser en stor efterfrågan på fossilfria transporter från kunderna. En av dessa är Skånemejerier.

– Vi arbetar ständigt för att hitta nya sätt att planera och effektivisera våra transporter över hela landet för klimatets bästa. Vårt mål är att uppnå 100 procent fossilfria transporter och vi ligger redan idag på 95 procent. Vi ser därför mycket positivt på att GLC nu i sin leverans kan erbjuda oss 100 procent fossilfria transporter, säger Peter Liljedahl, transport manager. 

Som en av delägarna i transportörsnätverket TRB har GLC också undertecknat det gemensamma klimatprotokollet som säger att företagen i nätverket ska vara klimatneutrala 2035, 10 år tidigare än det nationella målet anger.

– Vi har idag tagit ett stort och viktigt steg i vår resa att nå detta mål, säger Martin Salenius, vd på GLC.

Luigi Johannesson och Martin Salenius kan numera erbjuda helt fossilfria tjänster hos GLC. Foto: Francis Löfvenholm