Tempcon Group tar över Fiskhamnens Åkeri

Publicerad mån, 06/01/2020 - 17:07

Tempcon Group förvärvar Fiskhamnens Åkeri, en etablerad och välkänd aktör i Göteborg med verksamhet även i Stockholm.

Tempcon är Sveriges ledande koncern inom temperaturkontrollerad logistik. Med förvärvet av Fiskhamnens Åkeri stärker man nu positionerna både i Göteborg och Stockholm. Affären innefattar Fiskhamnens Åkeris hela verksamhet med såväl inrikestrafik som terminalverksamhet i båda städerna. 

Fiskhamnens Åkeri har bedrivit verksamhet i Fiskhamnen i Göteborg sedan 1958. Bolaget är inriktat på tempererad logistik med terminaler både i Göteborg och Stockholm för kylt och fryst gods såväl som torrt. Därutöver har man en väl utvecklad distributionstrafik i båda städerna och ett linjenät som framförallt fokuserar på norra Götaland, Skåne och Mälardalen. 

Omsättningen i Fiskhamnens Åkeri uppgår till cirka 70 miljoner kronor per år med en fordonspark om 29 lastbilsekipage. Antalet anställda uppgår totalt till cirka 45 personer varav 15 i Stockholm.

Genom förvärvet stärker Tempconkoncernen sin position i Göteborg ytterligare efter förvärvet av B Andersson & Co Åkeri tidigare i år men även erbjudandet till Stockholmsmarknaden med ytterligare en terminal med distributionstrafik vid sidan av Klimat-Transport och Tempcon Stockholm. 


- Fiskhamnens Åkeri känns som ett naturligt nästa steg på vår väg mot att bli den ledande leverantören av temperaturkontrollerad logistik i Norden, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group. Genom förvärvet stärker vi kraftigt upp vår närvaro i två av Sveriges storstadsområden – Göteborg och Stockholm. Samtidigt bidrar åkeriet med kompetens och erfarenheter som ytterligare breddar erbjudandet till våra kunder.

Jimmy Hellberg, vd för Fiskhamnens Åkeri, framhåller att det känns stimulerande inför framtiden att bli en del av Tempcon Group.


- Genom detta kan vi erbjuda våra befintliga kunder en ännu bättre service som nu täcker hela riket samtidigt som vi tryggar utvecklingen av vår verksamhet, säger han.

Verksamheten drivs oförändrat vidare i bolaget under ledning av de tidigare ägarna i tredje generationen med Jimmy Hellberg i spetsen.