Rekordvolymer i Helsingborgs Hamn 2019

Publicerad tis, 01/21/2020 - 09:32

Containerhanteringen har slagit rekord igen. Helsingborgs Hamn noterar ett nytt volymrekord som lyder: 267 652 TEU (LO/LO). En ökning med 10,8 procent jämfört med 2018.

- Vi har aldrig hanterat så mycket gods som vi gör nu samtidigt som vi planerar för att kunna hantera långt över dessa siffror i framtiden, säger hamnens vd Bart Steijaert.

Flera viktiga händelser har bidragit till det goda resultatet. Befintliga rederikunder har ökat sina volymer. Baltic Reefers inledde året med en ny direkttrafik för att skapa ett riktigt attraktivt erbjudande för de svenska fruktimportörerna. Unifeeders nya anlöp var en viktig affär med extra stor hållbarhetsvinst där det anländande godset transporteras vidare på järnväg via hamnens kombiterminal.


- Affärerna och utvecklingen har inneburit en betydande ökning inom containersegmentet, säger Helsingborgs Hamns försäljnings- och marknadschef Nicklas Romell. Sedan är det alltid inspirerande när miljöfrågan får styra och marknaden återigen visar på att det går alldeles utmärkt att kombinera bra affärer med hållbara sjötransporter.

Konsumtionstakten har legat på fortsatt hög nivå och exportindustrin fortsätter att gå bra även om vissa försvagningstecken finns. Containertrafiken ökar och tar över en allt större del av de världsomspännande transporterna.


- Jag är stolt över hur alla i Helsingborgs Hamn har bidragit till dessa volymer, säger Bart Steijaert. Nu siktar vi framåt för att kunna fortsätta leverera på en marknad som är hårt konkurrensutsatt, där effektivitet, hållbarhet och fortsatt utveckling tillsammans med medarbetare och kunder kommer vara helt avgörande.