Premiär för Elmiadalen

Publicerad mån, 06/29/2020 - 09:00

Den 29 – 30 juni är det premiär för Elmiadalen. Två dagar med ett fullspäckat program som tar upp aktuella ämnen i Coronakrisens kölvatten. Allt live-streamas via Elmias hemsida och är gratis att följa för alla intresserade.

Elmiadalen är en digital mötesplats för erfarenhetsutbyte med syfte att stärka Sveriges innovationsförmåga och handlingskraft för framtiden. Programmet livesänds från Elmia i Jönköping och pågår från måndagen den 29 juni klockan 09.00 – 18.55 till tisdagen den 30 juni klockan 09.00 – 18.25.

- Vi har ett brett program som sträcker sig över flera branscher och områden, säger Elmias vd Lotta Frenssen. Dynamiken är riktigt inspirerande. Genom samverkan kan vi lösa framtidens utmaningar och för att vända utmaningarna till spännande möjligheter.

Programmet lyfter bland annat aktuella ämnen som hälsa och social hållbarhet, inhemsk livsmedelsförsörjning, hållbar samhällsutveckling, möjligheter inom industri och transport mitt under en pandemi. Ämnena diskuteras och debatteras av företrädare för näringslivet, organisationer och politiker.

Inför och under Elmiadalen görs en insamling för Världens Barn. Genom att rösta på det man tycker är bäst, gotländsk saffranspannkaka eller på småländsk ostkaka, bidrar man till Världens Barn och kan samtidigt vinna fina priser.

- Elmiadalen handlar om framtiden och ungdomarna sitter i förarsätet, säger Lotta Frenssen. En personlig favorit är därför den programpunkt som avslutar Elmiadalen på tisdagen. Här får politiker från ungdomsförbunden göra en framtidsspaning.