Ny vd och ordförande i Onroad

Publicerad tis, 06/23/2020 - 15:24

Per Brorsson är sedan 1 juni i år ny vd i inrikesnätverket Onroad. Och under våren utsågs Erling Samuelsson från Halmstad till ny extern styrelseordförande i bolaget.
 

Erling Samuelsson, 64 år, som efterträder Bengt Andersson som ordförande, har mångårig erfarenhet av chefsbefattningar i transportbranschen. Under många år var han verksam inom Schenker.

Per Brorsson, 55 år, är verksam i transportbranschen sedan 1993 i befattningar som trafikledare, produktionschef, trafikchef, marknadschef, platschef och vd. Han har även tidigare erfarenhet av Onroad då han under perioden 2001 – 2014 var verksam i den tidigare Onroad-delägaren LBC Vårgårda/West Cargo. I slutet av 2013 förvärvades West Cargo av Bring och Per var verksam inom Bring fram till 2018, bland annat som vd för Bring Åkeri.

Per Brorsson kommer närmast från DSV Road och befattningen som terminalchef för bolagets terminal i Skogås, Stockholm.

Per Brorsson efterträder Jan Alexandersson som vd för Onroad. Jan Alexandersson återgår till Onroad-delägaren Alwex Transport i Växjö och befattningen som affärsområdeschef.

Onroad, som är ett inrikesnätverk för styckegods och dellaster, ägs av de 8 delägarna Alltransport i Norrköping, Alwex Transport i Växjö, Enskede Bilexpress i Stockholm, LBC Frakt i Karlstad, Linjegods i Sundsvall, Mertz Transport i Malmö, Närkefrakt i Örebro och Transportcentralen Halland i Halmstad.

Dessutom samarbetar Onroad med de 4 underleverantörerna Maserfrakt i Borlänge, RC Transport i Skövde, Transportproffset i Borås och UT Transport i Norr i Umeå.